Prekrasna pokljuška idila je v tednu od 11. do 15. februarja 2019 gostila otroke iz Vrtca Gorje, ki jeseni odhajajo v šolo. Pet dni so aktivno preživeli na smučarskem tečaju.

Ponedeljkovo jutro je bilo polno pričakovanj in vznemirjenja. S popolno smučarsko opremo so otroci v vrtcu komaj čakali, da se odpravijo proti Pokljuki. Sprva negotovi koraki v smučarskih čevljih, so bili iz dneva v dan bolj suvereni. Z odličnimi vaditelji Športne agencije Sporty je bil vsak dan na snegu resničen užitek. Preko igre so otroci spoznavali osnove smučanja in se urili v smučarskih prvinah. Dobre volje ni manjkalo, rdeča lička in otroci z iskricami v očeh pa so nekaj najlepšega, kar lahko doživimo. Mali smučarji so se na snegu resnično izkazali in z navdušenjem vsak dan pripovedovali, kako jim gre, v čem so dobri, kako napredujejo. Petek je bil poseben dan, saj so jih prišli pogledat družinski člani in spust po beli strmini je bil še posebej težko pričakovan. Prav vsak otrok je bil deležen bučne podpore gledalcev ob progi, priteklo pa je tudi kar nekaj solzic sreče in ponosa tistih, ko smo gledali in spremljali naše mini športnike. Njihovo smučarsko znanje nas je resnično navdušilo in upamo, da ga bodo še v tej zimi lahko utrjevali.

Ni zaključka brez medalj in tokrat jih je otrokom podelila podžupanja, gospa Danijela Mandeljc. Občini Gorje se ob tej priložnosti najlepše zahvaljujemo, ker vsako leto poskrbi, da se predšolski otroci lahko udeležijo kar treh tečajev, preden grejo v šolo – tečaja drsanja, smučanja in plavanja – in v celoti krije vse stroške. Zato res še enkrat hvala.

 

Dostopnost