JEDILNIK
 
od 14. 6. 2021 do 18. 6. 2021

ponedeljek

DAN BREZ DODANEGA SLADKORJA

Dopoldanska malica:    

KORUZNI KOSMIČI (1c), MLEKO (7)

Sadna košarica:

JABOLKO

Kosilo:

GOVEJA JUHA Z REZANCI (1a, 3, 9), TESTENINE (pirini polžki) V LOSOSOVO-SMETANOVI OMAKI (1a, 3, 4, 7), ZELENA SOLATA S KALČKI (1a), SADNI ČAJ

torek

Dopoldanska malica: 

RŽEN KRUH (1b, 1a, 7), DOMAČ SIRNI NAMAZ (4, 7), PARADIŽNIK, ZELIŠČNI ČAJ – otroški

Sadna košarica:

NEKTARINA

Kosilo:

FIŽOLOVA ENOLONČNICA Z RIBANO KAŠO (1a, 3, 9), PALAČINKE S SLIVOVO MARMELADO, VODA

sreda

BREZMESNI DAN

Dopoldanska malica:    

MAKOVKA (1a, 7), BELA KAVA (1c, 7)

Sadna košarica:

ANANAS

Kosilo:

ŠPARGLJEVA JUHA (7), DOMAČA GRATINIRANA RIŽEVA KOCKA Z MEŠANO ZELENJAVO (3, 7), SOLATA IZ MLADEGA ZELJA, ZELIŠČNI ČAJ

četrtek

Dopoldanska malica:    

POLNOZRNATA ŽEMLJA (1a), SALAMA IZ PIŠČANČJIH PRSI, KISLA KUMARICA, SADNI ČAJ – borovnica

Sadna košarica:

MARELICA

Kosilo:

POROVA JUHA Z ZAKUHO (1a, 3), ČEVAPČIČI (10), PEČEN KROMPIR, KUMARIČNA SOLATA Z JOGURTOVO POLIVKO (7), SADNI SLADOLED (7), SOK             

petek

Dopoldanska malica:    

ČRN KRUH (1a), MASLO (7), CVETLIČNI MED, MLEKO (7)

Sadna košarica:

MEŠANO SADJE

Kosilo:

GOVEJA JUHA Z ZAKUHO (1a, 3, 9), PEČENA PIŠČANČJA KRAČA, DUŠENA AJDOVA KAŠA, NARAVNA OMAKA (1a), MEŠANA SOLATA: paradižnikova solata s koruzo, SADNI ČAJ

Snovi ali proizvodi iz njih, ki povzročajo alergije ali preobčutljivosti: 1=žita, ki vsebujejo gluten (a. pšenica, b. rž, c. ječmen, č. oves, d. pira, e. kamut ali njihove križane vrste), 2= raki, 3=jajca, 4= ribe, 5= arašidi (kikiriki), 6=zrnje soje, 7= mleko in mlečni proizvodi (ki vsebujejo laktozo), 8= oreški (a. mandlji, b. lešniki, c. orehi, č. indijski oreščki, d. ameriški orehi, e. brazilski oreščki, f. pistacija, g. makadamija, h. orehi Queensland), 9=listna zelena, 10= gorčično seme, 11= sezamovo seme, 12= žveplov dioksid in sulfidi, 13= volčji bob, 14= mehkužci                                                                                                     Vir: Uredba 1169/2011 (EU)       

Navedbe alergenov v jedilniku ne vključujejo navedb alergenov v sledovih in možnih navzkrižnih kontaminacij. Jedi, ki jih pripravljamo v kuhinji lahko vsebujejo sledi alergenov iz Priloge II Uredbe 1169/2011 (EU).

 
Več informacij o alergenih v prehrani dobite pri vodji šolske prehrane ali v šolski kuhinji.

OPOMBA: V primeru, da ni mogoče zagotoviti ustreznih živil ali ob poteku drugih dejavnosti na šoli, si kuhinja pridržuje pravico do spremembe jedilnika. Zaradi čim bolj ekonomične porabe živil popoldansko malico prilagajamo glede na trenutno situacijo v kuhinji / glede na to, katera živila so v kuhinji na voljo. Vseeno upoštevamo pravilo pestrosti jedilnikov.

 

Dostopnost