JEDILNIK
 
od 18. 1. 2021 do 22. 1. 2021

ponedeljek

Dopoldanska malica:    

KRUH S SEMENI (1a, 1b, 1č, 6, 11), MASLO (7), MED, MLEKO (7)

Sadna košarica:

HRUŠKA

Kosilo:

KORENČKOVA JUHA (1a), SVINJINA V VRTNARSKI OMAKI (1a), POLENTA, ZELENA SOLATA, ZELIŠČNI ČAJ

torek

DAN BREZ DODANEGA SLADKORJA

Dopoldanska malica: 

POLBEL KRUH (1a, 1c), HRENOVKA, GORČICA (10), ZELIŠČNI ČAJ- planinski

Sadna košarica:

MANDARINA

Kosilo:

ŠPINAČNA JUHA (7), TESTENINE- pirini peresniki, TUNINA OMAKA (4, 1a), ZELJE V SOLATI, ZELIŠČNI ČAJ

sreda

Dopoldanska malica:    

MLEČNI RIŽ (7), POSIP IZ MLETIH LEŠNIKOV (8b)

Sadna košarica:

BANANA

Kosilo:

BROKOLIJEVA JUHA, PEČENE PIŠČANČJE KRAČE, AJDOVA KAŠA, NARAVNA OMAKA (1a), ZELENA SOLATA S KORUZO, ZELIŠČNI ČAJ

četrtek

Dopoldanska malica:    

ČRN KRUH (1a, 1c), UMEŠANA JAJCA (3), PARADIŽNIK, ZELIŠČNI ČAJ – lipa

Sadna košarica:

ANANAS

Kosilo:

ZELENJAVNA JUHA, SEGEDIN GOLAŽ, KROMPIR V KOŠČKIH, ČAJ

petek

BREZMESNI DAN

Dopoldanska malica:    

AJDOVI ŽGANCI (1a), MLEKO

Sadna košarica:

MEŠANO SADJE

Kosilo:

BUČNA JUHA, PEČENE TESTENINE Z JAJCI IN ZELENJAVO (1a, 3, 7), RDEČA PESA V SOLATI, SOK

Snovi ali proizvodi iz njih, ki povzročajo alergije ali preobčutljivosti: 1=žita, ki vsebujejo gluten (a. pšenica, b. rž, c. ječmen, č. oves, d. pira, e. kamut ali njihove križane vrste), 2= raki, 3=jajca, 4= ribe, 5= arašidi (kikiriki), 6=zrnje soje, 7= mleko in mlečni proizvodi (ki vsebujejo laktozo), 8= oreški (a. mandlji, b. lešniki, c. orehi, č. indijski oreščki, d. ameriški orehi, e. brazilski oreščki, f. pistacija, g. makadamija, h. orehi Queensland), 9=listna zelena, 10= gorčično seme, 11= sezamovo seme, 12= žveplov dioksid in sulfidi, 13= volčji bob, 14= mehkužci                                                                                                     Vir: Uredba 1169/2011 (EU)       

Navedbe alergenov v jedilniku ne vključujejo navedb alergenov v sledovih in možnih navzkrižnih kontaminacij. Jedi, ki jih pripravljamo v kuhinji lahko vsebujejo sledi alergenov iz Priloge II Uredbe 1169/2011 (EU).

 
Več informacij o alergenih v prehrani dobite pri vodji šolske prehrane ali v šolski kuhinji.

OPOMBA: V primeru, da ni mogoče zagotoviti ustreznih živil ali ob poteku drugih dejavnosti na šoli, si kuhinja pridržuje pravico do spremembe jedilnika. Zaradi čim bolj ekonomične porabe živil popoldansko malico prilagajamo glede na trenutno situacijo v kuhinji / glede na to, katera živila so v kuhinji na voljo. Vseeno upoštevamo pravilo pestrosti jedilnikov.

 

Dostopnost