JEDILNIK
od 15. do 19. 4. 2024
ponedeljek |
|
Dopoldanska malica: |
OVSENI KOSMIČI (1č), ROZINE, MLEKO iz kmetije Pr’ Jerič (7) |
Sadna košarica: |
BANANA |
Kosilo: |
GOVEJA JUHA Z ZAKUHO- rinčice (1a, 3, 9) ,POLNOZRNATI KUSKUS (1a), VRTNARSKA OMAKA (1a, 9), MOTOVILEC V SOLATI Z BUČNIM OLJEM, SOK |
torek |
|
Dopoldanska malica: |
BUHTELJ Z MARMELADO (1a, 3, 7), BELA KAVA (1c, 7) |
Sadna košarica: |
MELONA |
Kosilo: |
PREŽGANKA (1a, 3, 7), PEČEN FILE ORADE (4), KROMPIR Z BLITVO, ZELENA SOLATA S KALČKI, ZELIŠČNI ČAJ |
sreda BREZMESNI DAN |
|
Dopoldanska malica: |
POLBEL KRUH (1a), UMEŠANO JAJCE (3, 7), ČEŠNJEV PARADIŽNIK ZELIŠČNI ČAJ – bezeg |
Sadna košarica: |
KIVI |
Kosilo: |
PISANA ENOLONČNICA S STROČNICAMI Z ZAKUHO – propelerčki Pr’Taufo (1a, 3, 9), HIŠNI RIŽEV NARASTEK Z JABOLKI (3, 7), ČAJ |
četrtek DAN BREZ DODANEGA SLADKORJA |
|
Dopoldanska malica: |
ČRN KRUH S SEMENI (1a, 1b, 11, 1c, 1č, 6, 11), HIŠNI MESNO-ZELENJAVNI NAMAZ (3, 7), SADNI ČAJ – gozdni sadeži |
Sadna košarica: |
EKO POMARANČA |
Kosilo: |
BISTRA ZELENJAVNA JUHA, BOLONESE OMAKA (1a), TESTENINE – svedrčki, Pr’ Taufo (1a, 3), ZELENA SOLATA, ČAJ |
petek EKO DAN |
|
Dopoldanska malica: |
EKO KORUZNI KRUH (1a), EKO KISLA SMETANA (7), EKO KORENJE, EKO ZELIŠČNI ČAJ |
Sadna košarica: |
EKO JABOLKO |
Kosilo: |
EKO GOVEJA JUHA Z EKO REZANCI (1a, 3, 9), EKO GOLAŽ (1a), EKO POLENTA, EKO ZELJNATA SOLATA, EKO JABOLČNI SOK |
Snovi ali proizvodi iz njih, ki povzročajo alergije ali preobčutljivosti: 1=žita, ki vsebujejo gluten (a. pšenica, b. rž, c. ječmen, č. oves, d. pira, e. kamut ali njihove križane vrste), 2= raki, 3=jajca, 4= ribe, 5= arašidi (kikiriki), 6=zrnje soje, 7= mleko in mlečni proizvodi (ki vsebujejo laktozo), 8= oreški (a. mandlji, b. lešniki, c. orehi, č. indijski oreščki, d. ameriški orehi, e. brazilski oreščki, f. pistacija, g. makadamija, h. orehi Queensland), 9=listna zelena, 10= gorčično seme, 11= sezamovo seme, 12= žveplov dioksid in sulfidi, 13= volčji bob, 14= mehkužci Vir: Uredba 1169/2011 (EU) Navedbe alergenov v jedilniku ne vključujejo navedb alergenov v sledovih in možnih navzkrižnih kontaminacij. Jedi, ki jih pripravljamo v kuhinji lahko vsebujejo sledi alergenov iz Priloge II Uredbe 1169/2011 (EU). |
Več informacij o alergenih v prehrani dobite pri vodji šolske prehrane ali v šolski kuhinji. |
OPOMBA: V primeru, da ni mogoče zagotoviti ustreznih živil ali ob poteku drugih dejavnosti na šoli, si kuhinja pridržuje pravico do spremembe jedilnika. Zaradi čim bolj ekonomične porabe živil popoldansko malico prilagajamo glede na trenutno situacijo v kuhinji / glede na to, katera živila so v kuhinji na voljo. Vseeno upoštevamo pravilo pestrosti jedilnikov.