JEDILNIK
 
od 19. 10. 2020 do 23. 10. 2020

ponedeljek

DAN BREZ DODANEGA SLADKORJA

Dopoldanska malica:    

ČRN KRUH (1a, 6), ZELENJAVNI NAMAZ, PARADIŽNIK, SADNI ČAJ – malina

Sadna košarica:

BANANA

Kosilo:

BROKOLIJEVA JUHA (1), PEČEN PIŠČANČJI KANELON (1a, 3, 6, 7, 9), DŽUVEČ RIŽ, SOLATA IZ KITAJSKEGA ZELJA S FIŽOLOM, ČAJ

torek

Dopoldanska malica: 

AJDOVA ŽEMLJA (1a, 1c), REZINA SIRA (7), LIST ZELENE SOLATE, ZELIŠČNI ČAJ- bezeg

Sadna košarica:

MELONA

Kosilo:

GOVEJA  JUHA Z ZAKUHO (1a, 3, 9), PIRINE POLNOZRNATE ŠKOLJKICE (1a) V MILANSKI OMAKI (1a, 7), MEŠANA SOLATA (zelena solata in kalčki), ČAJ

sreda

Dopoldanska malica:    

OVSEN KRUH (1a, 6), DOMAČ MESNO-ZELENJAVNI NAMAZ (3, 7), SADNI ČAJ – malina

Sadna košarica:

KAKI

Kosilo:

GRAHOVA JUHA (7), PURANJE KOCKE V VRTNARSKI OMAKI (1a), VODNI VLIVANCI (1a, 3), PARADIŽNIKOVA SOLATA, SOK

četrtek

Dopoldanska malica:    

PLETENKA (1a, 7, 1c), ZELIŠČNI ČAJ – otroški

Sadna košarica:

GROZDJE

Kosilo:

ZELENJAVNA MINEŠTRA Z BLEKI (1a, 3, 9), DOMAČ RIŽEV NARASTEK (3, 7), VODA

petek

BREZMESNI DAN

Dopoldanska malica:    

POLENTA, MLEKO (7)

Sadna košarica:

JABOLKO

Kosilo:

GOVEJA JUHA Z REZANCI (1a, 3, 9), PEČENA ORADA (4), KORENČKOV PIRE KROMPIR (7), ZELENA SOLATA, ZELIŠČNI ČAJ

 

Snovi ali proizvodi iz njih, ki povzročajo alergije ali preobčutljivosti: 1=žita, ki vsebujejo gluten (a. pšenica, b. rž, c. ječmen, č. oves, d. pira, e. kamut ali njihove križane vrste), 2= raki, 3=jajca, 4= ribe, 5= arašidi (kikiriki), 6=zrnje soje, 7= mleko in mlečni proizvodi (ki vsebujejo laktozo), 8= oreški (a. mandlji, b. lešniki, c. orehi, č. indijski oreščki, d. ameriški orehi, e. brazilski oreščki, f. pistacija, g. makadamija, h. orehi Queensland), 9=listna zelena, 10= gorčično seme, 11= sezamovo seme, 12= žveplov dioksid in sulfidi, 13= volčji bob, 14= mehkužci                                                                                                     Vir: Uredba 1169/2011 (EU)       

Navedbe alergenov v jedilniku ne vključujejo navedb alergenov v sledovih in možnih navzkrižnih kontaminacij. Jedi, ki jih pripravljamo v kuhinji lahko vsebujejo sledi alergenov iz Priloge II Uredbe 1169/2011 (EU).

 
Več informacij o alergenih v prehrani dobite pri vodji šolske prehrane ali v šolski kuhinji.

OPOMBA: V primeru, da ni mogoče zagotoviti ustreznih živil ali ob poteku drugih dejavnosti na šoli, si kuhinja pridržuje pravico do spremembe jedilnika. Zaradi čim bolj ekonomične porabe živil popoldansko malico prilagajamo glede na trenutno situacijo v kuhinji / glede na to, katera živila so v kuhinji na voljo. Vseeno upoštevamo pravilo pestrosti jedilnikov.