JEDILNIK
 
od 25. 10. 2021 do 29. 10. 2021

ponedeljek

BREZMESNI DAN

Dopoldanska malica:    

RŽEN KRUH (1b, 1a, 7), MASLO (7), SLIVOVA MARMELADA, MLEKO (7)

Sadna košarica:

JABOLKO

Kosilo:

KORENČKOVA JUHA (1a), TESTENINE- svetli polžki (1a, 7, 3), PARADIŽNIKOVA OMAKA (1a), RDEČA PESA V SOLATI, SADNI ČAJ

torek

Dopoldanska malica: 

MLEČNI RIŽ (7), KAKAV (6)

Sadna košarica:

MELONA

Kosilo:

GOVEJA JUHA Z REZANCI (1a, 3, 9), DUŠENA GOVEDINA IZ JUHE, PIRE KROMPIR (7), KREMNA ŠPINAČA (7), ZELIŠČNI ČAJ

sreda

DAN BREZ DODANEGA SLADKORJA

Dopoldanska malica:    

PIRIN KRUH (1d, 1a, 1b, 7), UMEŠANA JAJCA (3), PARADIŽNIK, ZELIŠČNI ČAJ – planinski

Sadna košarica:

MANDARINA

Kosilo:

GRAHOVA JUHA, PIŠČANČJI TRAKOVI V NARAVNI OMAKI (1a), KUS-KUS (1a), ZELENA SOLATA, ČAJ

četrtek

BREZMESNI DAN

Dopoldanska malica:    

OVSENI KOSMIČI Z MLEKOM (1č, 7), ROZINE

Sadna košarica:

KIVI

Kosilo:

ZELENJAVNA JUHA Z ZAKUHO (1a, 3, 9), CARSKI PRAŽENEC (1a, 3, 7), JABOLČNA ČEŽANA, VODA

petek

Dopoldanska malica:    

ČRN KRUH (1a), REZINA SIRA (7), REZINA KUMARE, SADNI ČAJ – borovnica

Sadna košarica:

MEŠANO SADJE

Kosilo:

GOVEJA JUHA Z ZAKUHO (1a, 3, 9), PEČEN FILE BRANCINA (4), SLAN KROMPIR, MEŠANA ZELENJAVA NA MASLU (7), SOK

Snovi ali proizvodi iz njih, ki povzročajo alergije ali preobčutljivosti: 1=žita, ki vsebujejo gluten (a. pšenica, b. rž, c. ječmen, č. oves, d. pira, e. kamut ali njihove križane vrste), 2= raki, 3=jajca, 4= ribe, 5= arašidi (kikiriki), 6=zrnje soje, 7= mleko in mlečni proizvodi (ki vsebujejo laktozo), 8= oreški (a. mandlji, b. lešniki, c. orehi, č. indijski oreščki, d. ameriški orehi, e. brazilski oreščki, f. pistacija, g. makadamija, h. orehi Queensland), 9=listna zelena, 10= gorčično seme, 11= sezamovo seme, 12= žveplov dioksid in sulfidi, 13= volčji bob, 14= mehkužci                                                                                                     Vir: Uredba 1169/2011 (EU)       

Navedbe alergenov v jedilniku ne vključujejo navedb alergenov v sledovih in možnih navzkrižnih kontaminacij. Jedi, ki jih pripravljamo v kuhinji lahko vsebujejo sledi alergenov iz Priloge II Uredbe 1169/2011 (EU).

 
Več informacij o alergenih v prehrani dobite pri vodji šolske prehrane ali v šolski kuhinji.

OPOMBA: V primeru, da ni mogoče zagotoviti ustreznih živil ali ob poteku drugih dejavnosti na šoli, si kuhinja pridržuje pravico do spremembe jedilnika. Zaradi čim bolj ekonomične porabe živil popoldansko malico prilagajamo glede na trenutno situacijo v kuhinji / glede na to, katera živila so v kuhinji na voljo. Vseeno upoštevamo pravilo pestrosti jedilnikov.

 

Dostopnost