JEDILNIK
 
od 12. 4. 2021 do 16. 4. 2021

ponedeljek

DAN BREZ DODANEGA SLADKORJA

Dopoldanska malica:    

KORUZNI KOSMIČI (1c), MLEKO (7)

Sadna košarica:

JABOLKO

Kosilo:

GOVEJA JUHA Z REZANCI (1a, 3, 9), TESTENINE (pirini polžki) V LOSOSOVO-SMETANOVI OMAKI (1a, 3, 4, 7), ZELENA SOLATA S KALČKI (1a), SADNI ČAJ

torek

BREZMESNI DAN

Dopoldanska malica: 

RŽEN KRUH (1b, 1a, 7), DOMAČ TUNIN NAMAZ (4, 7), PARADIŽNIK, ZELIŠČNI ČAJ – planinski

Sadna košarica:

BRUSNICE

Kosilo:

POROVA JUHA Z ZAKUHO (1a, 3), STEFANI PEČENKA (3), PIRE KROMPIR (7), KUMARIČNA SOLATA, SOK             

sreda

Dopoldanska malica:    

POLNOZRNATA ŽEMLJA (1a), REZINA SIRA (7), LIST SOLATE, SADNI ČAJ – borovnica

Sadna košarica:

MELONA

Kosilo:

ŠPARGLJEVA JUHA (7), PEČENA PIŠČANČJA KRAČA, DUŠENA AJDOVA KAŠA

NARAVNA OMAKA (1a), MEŠANA SOLATA: paradižnikova solata s koruzo, SADNI ČAJ

četrtek

EKO DAN

Dopoldanska malica:    

EKO SADNI KEFIR (7), EKO PECIVO (1a)

Sadna košarica:

EKO HRUŠKA

Kosilo:

EKO GOVEJA JUHA Z EKO ZAKUHO (1a, 3, 9), EKO GOVEJI PAPRIKAŠ (1a), EKO POLENTA, VODA

petek

BREZMESNI DAN

Dopoldanska malica:    

ČRN KRUH (1a), MASLO (7), CVETLIČNI MED, MLEKO (7)

Sadna košarica:

MEŠANO SADJE

Kosilo:

FIŽOLOVA ENOLONČNICA Z RIBANO KAŠO (1a, 3, 9), ZAVITEK S SKUTO IN BOROVNICAMI (1a, 3, 7, 6), VODA

Snovi ali proizvodi iz njih, ki povzročajo alergije ali preobčutljivosti: 1=žita, ki vsebujejo gluten (a. pšenica, b. rž, c. ječmen, č. oves, d. pira, e. kamut ali njihove križane vrste), 2= raki, 3=jajca, 4= ribe, 5= arašidi (kikiriki), 6=zrnje soje, 7= mleko in mlečni proizvodi (ki vsebujejo laktozo), 8= oreški (a. mandlji, b. lešniki, c. orehi, č. indijski oreščki, d. ameriški orehi, e. brazilski oreščki, f. pistacija, g. makadamija, h. orehi Queensland), 9=listna zelena, 10= gorčično seme, 11= sezamovo seme, 12= žveplov dioksid in sulfidi, 13= volčji bob, 14= mehkužci                                                                                                     Vir: Uredba 1169/2011 (EU)       

Navedbe alergenov v jedilniku ne vključujejo navedb alergenov v sledovih in možnih navzkrižnih kontaminacij. Jedi, ki jih pripravljamo v kuhinji lahko vsebujejo sledi alergenov iz Priloge II Uredbe 1169/2011 (EU).

 
Več informacij o alergenih v prehrani dobite pri vodji šolske prehrane ali v šolski kuhinji.

OPOMBA: V primeru, da ni mogoče zagotoviti ustreznih živil ali ob poteku drugih dejavnosti na šoli, si kuhinja pridržuje pravico do spremembe jedilnika. Zaradi čim bolj ekonomične porabe živil popoldansko malico prilagajamo glede na trenutno situacijo v kuhinji / glede na to, katera živila so v kuhinji na voljo. Vseeno upoštevamo pravilo pestrosti jedilnikov.

 

Dostopnost