JEDILNIK 
od 15. do 19. 4. 2024

ponedeljek

Dopoldanska malica:    

OVSENI KOSMIČI (1č), ROZINE, MLEKO iz kmetije Pr’ Jerič  (7)

Sadna košarica:

BANANA                         

Kosilo:

GOVEJA JUHA Z ZAKUHO- rinčice (1a, 3, 9) ,POLNOZRNATI KUSKUS (1a), VRTNARSKA OMAKA (1a, 9), MOTOVILEC V SOLATI Z BUČNIM OLJEM, SOK

torek

Dopoldanska malica: 

BUHTELJ Z MARMELADO (1a, 3, 7), BELA KAVA (1c, 7)

Sadna košarica:

MELONA

Kosilo:

PREŽGANKA (1a, 3, 7), PEČEN FILE ORADE (4), KROMPIR Z BLITVO, ZELENA SOLATA S KALČKI, ZELIŠČNI ČAJ

sreda

BREZMESNI DAN

Dopoldanska malica:    

POLBEL KRUH (1a), UMEŠANO JAJCE (3, 7), ČEŠNJEV PARADIŽNIK

ZELIŠČNI ČAJ – bezeg

Sadna košarica:

KIVI

Kosilo:

PISANA ENOLONČNICA S STROČNICAMI Z ZAKUHO – propelerčki Pr’Taufo (1a, 3, 9), HIŠNI RIŽEV NARASTEK Z JABOLKI (3, 7), ČAJ

četrtek

DAN BREZ DODANEGA SLADKORJA

Dopoldanska malica:    

ČRN KRUH S SEMENI (1a, 1b, 11, 1c, 1č, 6, 11), HIŠNI MESNO-ZELENJAVNI NAMAZ (3, 7), SADNI ČAJ – gozdni sadeži

Sadna košarica:

EKO POMARANČA

Kosilo:

BISTRA ZELENJAVNA JUHA, BOLONESE OMAKA (1a), TESTENINE – svedrčki, Pr’ Taufo (1a, 3), ZELENA SOLATA, ČAJ

petek

EKO DAN

Dopoldanska malica:    

EKO KORUZNI KRUH (1a), EKO KISLA SMETANA (7), EKO KORENJE, EKO ZELIŠČNI ČAJ

Sadna košarica:

EKO JABOLKO

Kosilo:

EKO GOVEJA JUHA Z EKO REZANCI (1a, 3, 9), EKO GOLAŽ (1a), EKO POLENTA, EKO ZELJNATA SOLATA, EKO JABOLČNI SOK

 

Snovi ali proizvodi iz njih, ki povzročajo alergije ali preobčutljivosti: 1=žita, ki vsebujejo gluten (a. pšenica, b. rž, c. ječmen, č. oves, d. pira, e. kamut ali njihove križane vrste), 2= raki, 3=jajca, 4= ribe, 5= arašidi (kikiriki), 6=zrnje soje, 7= mleko in mlečni proizvodi (ki vsebujejo laktozo), 8= oreški (a. mandlji, b. lešniki, c. orehi, č. indijski oreščki, d. ameriški orehi, e. brazilski oreščki, f. pistacija, g. makadamija, h. orehi Queensland), 9=listna zelena, 10= gorčično seme, 11= sezamovo seme, 12= žveplov dioksid in sulfidi, 13= volčji bob, 14= mehkužci                                                                                                     Vir: Uredba 1169/2011 (EU)       

Navedbe alergenov v jedilniku ne vključujejo navedb alergenov v sledovih in možnih navzkrižnih kontaminacij. Jedi, ki jih pripravljamo v kuhinji lahko vsebujejo sledi alergenov iz Priloge II Uredbe 1169/2011 (EU).

 
Več informacij o alergenih v prehrani dobite pri vodji šolske prehrane ali v šolski kuhinji.

OPOMBA: V primeru, da ni mogoče zagotoviti ustreznih živil ali ob poteku drugih dejavnosti na šoli, si kuhinja pridržuje pravico do spremembe jedilnika. Zaradi čim bolj ekonomične porabe živil popoldansko malico prilagajamo glede na trenutno situacijo v kuhinji / glede na to, katera živila so v kuhinji na voljo. Vseeno upoštevamo pravilo pestrosti jedilnikov.

 

Dostopnost