V ponedeljek, 21. septembra smo se otroci in odrasli vrtca zbrali pred hišico škratka Gorjanka na Revovci. Boštjan in Jožica sta do desetih postavila gozdne klopi za odrasle in  sedala za otroke.

Bil je jasen sončen dan in v znamenju sonca je potekala tudi prireditev ob otvoritvi gozdne hišice. Prišlo je polovico povabljenih, ki so za hišico prispevali denar, material in usluge. Vsakemu posebej smo se zahvalili in mu podarili škratka Gorjanka, ki so ga v ta namen izdelale strokovne delavke vrtca.  Veseli smo bili tudi sosedov in staršev otrok, ki so si vzeli čas za prisotnost pri odprtju. Gozdna hišica je dobila skrbnika, Gregorja Nečimra, ki je sicer poleg Jožeta Kocjančiča najbolj zaslužen za izvedbo projekta.

Ravnatelj Milan Rejc se je iskreno zahvalil za vsak kamenček v mozaiku, ki so ga prispevali posamezniki, vsak po svojih močeh in zmožnostih ter Ivico Knaflič, ki je bila vodja projekta presenetil s čudovitim šopkom.

Za napet trenutek ob odprtju so poskrbeli otroci, ki so držali trak in ga ob pomoči župana in ravnatelja tudi prerezali.

Župan Peter Torkar je poleg zahvale vsem sodelujočim, podaril lastnici zemljišča Valentini Ažman knjigo z naslovom “Pozdravi Od blizu in daleč”, ki jo je napisala domačinka Antonija Jelenc.

Zaradi frajtonarice, ki se je v rokah Tišlarjevega ata Florjana veselo raztegovala, je bilo vzdušje domače in slavnostno. Otroci so polepšali dogajanje s pesmijo, kuharica Nataša pa je poskrbela, da smo se po prireditvi malo okrepčali. Škrat Gorjanko je v hišici pustil za otroke vabljive čokoladne lizike, ki so hitro izginile.

Nekaj škratkov je ostalo. Ti se bodo potrudili, da bodo prišli v roke tistim, ki niso mogli priti na našo prireditev.

Hvala!

Dostopnost