JEDILNIK
 
od 23. 5. 2022 do 27. 5. 2022

 

ponedeljek

BREZMESNI DAN

Dopoldanska malica:     AJDOV KRUH (1a, 12), MASLO (7), GOZDNI MED, SADNI ČAJ – jagoda
Sadna košarica: JABOLKO
Kosilo: CVETAČNA JUHA (7), ZELENJAVNI POLPET (1a, 3, 7), RIZI-BIZI, PARADIŽNIKOVA OMAKA (1a), MOTOVILEC V SOLATI, ČAJ

torek

Dopoldanska malica:  MLEČNI KIFELJČEK (1a, 6, 7, 1c), BELA KAVA (1c, 7)
Sadna košarica: ČEŠNJE (za Slončke in Žabice BOROVNICE)
Kosilo: GRAHOVA JUHA (7), PEČEN FILE BRANCINA (4), KROMPIR Z BLITVO, KITAJSKO ZELJE V SOLATI, SOK

sreda

DAN BREZ DODANEGA SLADKORJA

Dopoldanska malica:     POLNOZRNAT KRUH (1a), TOPLJENI SIR (3, 6, 7), REZINA RDEČE PAPRIKE, SADNI ČAJ – malina
Sadna košarica: JAGODE
Kosilo: GOVEJA JUHA Z REZANCI (1a, 3, 9), OMAKA IZ PIŠČANČJIH TRAKCEV PO MEHIŠKO (1a), PRILOGA IZ TREH ŽIT- pira, ješprenj, riž (1d, 1c), ZELENA SOLATA Z REDKVICO, ČAJ

četrtek

Dopoldanska malica:     RIBANA KAŠA NA MLEKU (1a, 3, 7), KAKAVOV POSIP (6)
Sadna košarica: HRUŠKA
Kosilo: ŠPINAČNA JUHA Z ZAKUHO (1a, 3), HIŠNE GRATINIRANE TESTENINE- polžki S ŠUNKO, SIROM IN JAJCI (1a, 3, 7), RDEČA PESA V SOLATI, SADNI ČAJ

petek

BREZMESNI DAN

Dopoldanska malica:     BOMBETA S SEMENI (1a, 1b, 11, 1č, 6, 1c), REZINA SIRA (7), LIST ZELENE SOLATE, ZELIŠČNI ČAJ – lipa
Sadna košarica: MEŠANO SADJE
Kosilo: KROMPIRJEVA JUHA Z JUŠNO ZELENJAVO (1a, 9), PIRINI CMOKI Z MARELIČNIM NADEVOM IN POSIPOM IZ MASLA, CIMETA IN DROBTIN (1d, 12, 3), ČAJ

Snovi ali proizvodi iz njih, ki povzročajo alergije ali preobčutljivosti: 1=žita, ki vsebujejo gluten (a. pšenica, b. rž, c. ječmen, č. oves, d. pira, e. kamut ali njihove križane vrste), 2= raki, 3=jajca, 4= ribe, 5= arašidi (kikiriki), 6=zrnje soje, 7= mleko in mlečni proizvodi (ki vsebujejo laktozo), 8= oreški (a. mandlji, b. lešniki, c. orehi, č. indijski oreščki, d. ameriški orehi, e. brazilski oreščki, f. pistacija, g. makadamija, h. orehi Queensland), 9=listna zelena, 10= gorčično seme, 11= sezamovo seme, 12= žveplov dioksid in sulfidi, 13= volčji bob, 14= mehkužci                                                                                                     Vir: Uredba 1169/2011 (EU)       

Navedbe alergenov v jedilniku ne vključujejo navedb alergenov v sledovih in možnih navzkrižnih kontaminacij. Jedi, ki jih pripravljamo v kuhinji lahko vsebujejo sledi alergenov iz Priloge II Uredbe 1169/2011 (EU).

 
Več informacij o alergenih v prehrani dobite pri vodji šolske prehrane ali v šolski kuhinji.

OPOMBA: V primeru, da ni mogoče zagotoviti ustreznih živil ali ob poteku drugih dejavnosti na šoli, si kuhinja pridržuje pravico do spremembe jedilnika. Zaradi čim bolj ekonomične porabe živil popoldansko malico prilagajamo glede na trenutno situacijo v kuhinji / glede na to, katera živila so v kuhinji na voljo. Vseeno upoštevamo pravilo pestrosti jedilnikov.

 

Dostopnost