JEDILNIK
 
od 20. 9. 2021 do 24. 9. 2021

ponedeljek

Dopoldanska malica:     ČRN KRUH (1a, 1c), KOKOŠJA PAŠTETA (7), PARADIŽNIK, SADNI ČAJ – malina
Sadna košarica: RINGLO
Kosilo: GOVEJA JUHA Z REZANCI (1a, 3, 9), GOVEDINA V VRTNARSKI OMAKI (1a), POLNOZRNAT KUS KUS (1a), ZELJE V SOLATI , SOK

torek

BREZMESNI DAN

Dopoldanska malica:  BUHTELJ Z MARMELADO (1a, 7, 6), MLEKO (7)
Sadna košarica: JABOLKO
Kosilo: KORENČKOVA JUHA (1a), VODNI VLIVANCI S SIROVO OMAKO (1a, 3, 7), ZELENA SOLATA Z ČIČERIKO, ZELIŠČNI ČAJ – bezeg

sreda

Dopoldanska malica:     OVSENI KRUH (1a, 1č, 6), JAJČNI NAMAZ (3, 7), KORENJE, ZELIŠČNI ČAJ – otroški
Sadna košarica: BRESKEV
Kosilo: RIČET S SUHIM MESOM (1c), JAGODNI CMOKI (1a, 12, 7, 3), VODA

četrtek

DAN BREZ DODANEGA SLADKORJA

Dopoldanska malica:     PIRINA ŠTRUČKA S SEMENI (1d, 1a, 1c), NAVADNI JOGURT (7)
Sadna košarica: BANANA
Kosilo: GOVEJA JUHA Z ZAKUHO (1a, 3, 9), PEČENE PIŠČANČJE KRAČE, KORENČKOV PIRE (7), ZELENA SOLATA, ZELIŠČNI ČAJ

petek

BREZMESNI DAN

Dopoldanska malica:     RIBANA KAŠA (1a, 3) NA MLEKU (7), KAKAVOV POSIP (6)
Sadna košarica: MEŠANO SADJE
Kosilo: FIŽOLOVA JUHA Z BLEKI (1a, 3, 9), ŽLIKROFI (1a, 3, 7), ŠPINAČNA OMAKA (7), PARADIŽNIKOVA SOLATA, SADNI ČAJ

Snovi ali proizvodi iz njih, ki povzročajo alergije ali preobčutljivosti: 1=žita, ki vsebujejo gluten (a. pšenica, b. rž, c. ječmen, č. oves, d. pira, e. kamut ali njihove križane vrste), 2= raki, 3=jajca, 4= ribe, 5= arašidi (kikiriki), 6=zrnje soje, 7= mleko in mlečni proizvodi (ki vsebujejo laktozo), 8= oreški (a. mandlji, b. lešniki, c. orehi, č. indijski oreščki, d. ameriški orehi, e. brazilski oreščki, f. pistacija, g. makadamija, h. orehi Queensland), 9=listna zelena, 10= gorčično seme, 11= sezamovo seme, 12= žveplov dioksid in sulfidi, 13= volčji bob, 14= mehkužci                                                                                                     Vir: Uredba 1169/2011 (EU)       

Navedbe alergenov v jedilniku ne vključujejo navedb alergenov v sledovih in možnih navzkrižnih kontaminacij. Jedi, ki jih pripravljamo v kuhinji lahko vsebujejo sledi alergenov iz Priloge II Uredbe 1169/2011 (EU).

 
Več informacij o alergenih v prehrani dobite pri vodji šolske prehrane ali v šolski kuhinji.

OPOMBA: V primeru, da ni mogoče zagotoviti ustreznih živil ali ob poteku drugih dejavnosti na šoli, si kuhinja pridržuje pravico do spremembe jedilnika. Zaradi čim bolj ekonomične porabe živil popoldansko malico prilagajamo glede na trenutno situacijo v kuhinji / glede na to, katera živila so v kuhinji na voljo. Vseeno upoštevamo pravilo pestrosti jedilnikov.

 

Dostopnost