JEDILNIK
 
od 6. 12. 2021 do 10. 12. 2021

 

ponedeljek

Dopoldanska malica:    

PARKELJ (1a, 7), BELA KAVA (1c, 7)

Sadna košarica:

MANDARINA, SUHO SADJE

Kosilo:

MILIJONSKA JUHA, TESTENINE- polžki (1a, 3), SMETANOVA OMAKA (7), ZELENA SOLATA Z REDKVICO, ZELIŠČNI ČAJ

torek

BREZMESNI DAN

Dopoldanska malica: 

POLNOZRNAT KRUH (1a), TRDO KUHANO JAJCE (3), ČEŠNJEV PARADIŽNIK, ZELIŠČNI ČAJ- planinski

Sadna košarica:

KIVI

Kosilo:

LEČINA JUHA Z RIBANO KAŠO (1a, 3), DOMAČA GRESOVA KOCKA S SKUTO (1a, 3, 7), PARADIŽNIKOVA OMAKA, ZELJNATA SOLATA, SOK

sreda

Dopoldanska malica:    

PIRIN KRUH (1d, 1a, 1b, 7), MASLO (7), MARMELADA, MLEKO (7)

Sadna košarica:

BANANA

Kosilo:

KOLERABNA JUHA S KRUHOVIMI KOCKAMI (1a, 3, 9), PEČEN FILE NOVOZELANDSKEGA REPAKA (4), PIRE KROMPIR (7), VALOVITO KORENJE V KOLOBARJIH NA MASLU (7), ZELIŠČNI ČAJ

četrtek

DAN BREZ DODANEGA SLADKORJA

Dopoldanska malica:    

KORUZNI KOSMIČI (1c), MLEKO (7)

Sadna košarica:

JABOLKO

Kosilo:

POROVA JUHA (7), TELEČJI PAPRIKAŠ (1a), POLENTA (1a, 3), ZELENA SOLATA, ZELIŠČNI ČAJ

petek

Dopoldanska malica:    

ČRNA KAJZERICA (1a, 1c, 6), KUHAN PRŠUT, KISLO ZELJE, SOK

Sadna košarica:

MEŠANO SADJE

Kosilo:

BORANJA, HIŠNI PUDING (vanilija) (7), ČAJ

Snovi ali proizvodi iz njih, ki povzročajo alergije ali preobčutljivosti: 1=žita, ki vsebujejo gluten (a. pšenica, b. rž, c. ječmen, č. oves, d. pira, e. kamut ali njihove križane vrste), 2= raki, 3=jajca, 4= ribe, 5= arašidi (kikiriki), 6=zrnje soje, 7= mleko in mlečni proizvodi (ki vsebujejo laktozo), 8= oreški (a. mandlji, b. lešniki, c. orehi, č. indijski oreščki, d. ameriški orehi, e. brazilski oreščki, f. pistacija, g. makadamija, h. orehi Queensland), 9=listna zelena, 10= gorčično seme, 11= sezamovo seme, 12= žveplov dioksid in sulfidi, 13= volčji bob, 14= mehkužci                                                                                                     Vir: Uredba 1169/2011 (EU)       

Navedbe alergenov v jedilniku ne vključujejo navedb alergenov v sledovih in možnih navzkrižnih kontaminacij. Jedi, ki jih pripravljamo v kuhinji lahko vsebujejo sledi alergenov iz Priloge II Uredbe 1169/2011 (EU).

 
Več informacij o alergenih v prehrani dobite pri vodji šolske prehrane ali v šolski kuhinji.

OPOMBA: V primeru, da ni mogoče zagotoviti ustreznih živil ali ob poteku drugih dejavnosti na šoli, si kuhinja pridržuje pravico do spremembe jedilnika. Zaradi čim bolj ekonomične porabe živil popoldansko malico prilagajamo glede na trenutno situacijo v kuhinji / glede na to, katera živila so v kuhinji na voljo. Vseeno upoštevamo pravilo pestrosti jedilnikov.

 

Dostopnost