JEDILNIK 
od 25. do 29. 3. 2024

ponedeljek

Dopoldanska malica:    

MAKOVKA (1a, 7,6), KAKAV (6, 7)

Sadna košarica:

ANANAS

Kosilo:

GOVEJA JUHA Z ZAKUHO- rinčice (1a, 3, 9), PIRINI POLŠIROKI REZANCI (1d, 1a), LOSOSOVO-SMETANOVA OMAKA (4, 7, 1a), ZELENA SOLATA S KORUZO

ZELIŠČNI ČAJ

torek

Dopoldanska malica: 

ČRN KRUH S SEMENI (1a, 1b, 1č, 1c, 11, 6), KISLA SMETANA (7), REZINA KORENČKA

ZELIŠČNI ČAJ – otroški

Sadna košarica:

BOROVNICE

Kosilo:

KORENČKOVA JUHA Z ZAKUHO- jajčni rižek (1a, 3), SEGEDIN GOLAŽ (1a), HIŠNI KRUHOV CMOK (1a, 3), HIŠNI KOMPOT IZ SUHEGA SADJA (slive in fige)

sreda

DAN BREZ DODANEGA SLADKORJA

Dopoldanska malica:    

KORUZNI KOSMIČI (1c), EKO MLEKO (7)

Sadna košarica:

EKO POMARANČA

Kosilo:

PARADIŽNIKOVA JUHA Z ZAKUHO – prosena kaša, OMAKA Z MLETIM PURANJIM MESOM (1a), DUŠENA AJDOVA KAŠA, KITAJSKO ZELJE V SOLATI Z BALZAMIČNIM KISOM, ZELIŠČNI ČAJ

četrtek

Dopoldanska malica:    

POLBEL KRUH (1a, 1b), HIŠNI TUNIN NAMAZ (4, 3, 7), REZINA RDEČE PAPRIKE, SADNI ČAJ – borovnica

Sadna košarica:

SUHE BRUSNICE

Kosilo:

GOVEJA JUHA Z REZANCI (1a, 3, 9), PEČENE PIŠČANČJE KRAČE, TENSTAN EKO KROMPIR Z OCVIRKI, ZELENA SOLATA, ČAJ

petek

BREZMESNI DAN

Dopoldanska malica:    

OSJE GNEZDO (1a, 1c, 6, 3, 8c), ZELIŠČNI ČAJ – planinski

Sadna košarica:

JABOLKO, sadovnjak Resje

Kosilo:

ZELENJAVNA JUHA Z ZAKUHO – vodni vlivanci (1a, 3), HIŠNI GRATINIRANI MAKARONI Z JAJCEM IN SIROM (1a, 3, 7), VODA

 

Snovi ali proizvodi iz njih, ki povzročajo alergije ali preobčutljivosti: 1=žita, ki vsebujejo gluten (a. pšenica, b. rž, c. ječmen, č. oves, d. pira, e. kamut ali njihove križane vrste), 2= raki, 3=jajca, 4= ribe, 5= arašidi (kikiriki), 6=zrnje soje, 7= mleko in mlečni proizvodi (ki vsebujejo laktozo), 8= oreški (a. mandlji, b. lešniki, c. orehi, č. indijski oreščki, d. ameriški orehi, e. brazilski oreščki, f. pistacija, g. makadamija, h. orehi Queensland), 9=listna zelena, 10= gorčično seme, 11= sezamovo seme, 12= žveplov dioksid in sulfidi, 13= volčji bob, 14= mehkužci                                                                                                     Vir: Uredba 1169/2011 (EU)       

Navedbe alergenov v jedilniku ne vključujejo navedb alergenov v sledovih in možnih navzkrižnih kontaminacij. Jedi, ki jih pripravljamo v kuhinji lahko vsebujejo sledi alergenov iz Priloge II Uredbe 1169/2011 (EU).

 
Več informacij o alergenih v prehrani dobite pri vodji šolske prehrane ali v šolski kuhinji.

OPOMBA: V primeru, da ni mogoče zagotoviti ustreznih živil ali ob poteku drugih dejavnosti na šoli, si kuhinja pridržuje pravico do spremembe jedilnika. Zaradi čim bolj ekonomične porabe živil popoldansko malico prilagajamo glede na trenutno situacijo v kuhinji / glede na to, katera živila so v kuhinji na voljo. Vseeno upoštevamo pravilo pestrosti jedilnikov.

 

Dostopnost