JEDILNIK 
od 24. 4. do 3. 5. 2024

      ponedeljek

Dopoldanska malica:     OVSENI KOSMIČI NA MLEKU (1č, 7)
Sadna košarica: JABOLKO
Kosilo: LEČINA JUHA, PAPRIKAŠ S SVINJINO (1a), KRUHOV CMOK (1a, 3), ZELENA SOLATA, SOK

 torek

Dopoldanska malica:  POLBEL KRUH (1a), MASLO (7), MARELIČNA MARMELADA, JABOLČNI KOMPOT
Sadna košarica: JAGODE
Kosilo: MILJONSKA JUHA (1a), PEČENA ORADA (4), KROMPIR Z BLITVO, ZELIŠČNI ČAJ

sreda

Dopoldanska malica:                                                  PRAZNIK
Sadna košarica:  
Kosilo:  

četrtek

Dopoldanska malica:                                                  PRAZNIK
Sadna košarica:  
Kosilo:  

petek

Dopoldanska malica:     AJDOV KRUH (1a), SIRNI NAMAZ (7), REZINA KORENJA
Sadna košarica: MEŠANO SADJE
Kosilo: PIŠČANČJA OBARA s PIRINO ZAKUHO (1d, 3, 9), MARMORNI KOLAČ (1a, 3, 7), VODA

 

Snovi ali proizvodi iz njih, ki povzročajo alergije ali preobčutljivosti: 1=žita, ki vsebujejo gluten (a. pšenica, b. rž, c. ječmen, č. oves, d. pira, e. kamut ali njihove križane vrste), 2= raki, 3=jajca, 4= ribe, 5= arašidi (kikiriki), 6=zrnje soje, 7= mleko in mlečni proizvodi (ki vsebujejo laktozo), 8= oreški (a. mandlji, b. lešniki, c. orehi, č. indijski oreščki, d. ameriški orehi, e. brazilski oreščki, f. pistacija, g. makadamija, h. orehi Queensland), 9=listna zelena, 10= gorčično seme, 11= sezamovo seme, 12= žveplov dioksid in sulfidi, 13= volčji bob, 14= mehkužci                                                                                                     Vir: Uredba 1169/2011 (EU)       

Navedbe alergenov v jedilniku ne vključujejo navedb alergenov v sledovih in možnih navzkrižnih kontaminacij. Jedi, ki jih pripravljamo v kuhinji lahko vsebujejo sledi alergenov iz Priloge II Uredbe 1169/2011 (EU).

 
Več informacij o alergenih v prehrani dobite pri vodji šolske prehrane ali v šolski kuhinji.

OPOMBA: V primeru, da ni mogoče zagotoviti ustreznih živil ali ob poteku drugih dejavnosti na šoli, si kuhinja pridržuje pravico do spremembe jedilnika. Zaradi čim bolj ekonomične porabe živil popoldansko malico prilagajamo glede na trenutno situacijo v kuhinji / glede na to, katera živila so v kuhinji na voljo. Vseeno upoštevamo pravilo pestrosti jedilnikov.

 

Dostopnost