
JEDILNIK
od 5. 5. 2025 do 9. 5. 2025
Ponedeljek |
|
Dopoldanska malica: |
TEMNA ŽEMLJA (1a, 1c) , BLEJSKA SALAMA, KISLE KUMARICE, ZELIŠČNI ČAJ- lipa S TRSNIM SLADKORJEM |
Sadna košarica: |
GROZDJE |
Kosilo: |
KREMNA BROKOLIJEVA JUHA (7), PARADIŽNIKOVA OMAKA S TUNINO (4, 1a), EKO POLNOZRNATE PŠENIČNE TESTENINE- peresniki (1a), ZELENA SOLATA S ČIČERIKO |
Torek |
|
Dopoldanska malica: |
MAKOVKA (1a, 7), MLEKO kmetija Pr’ Jerič (7) |
Sadna košarica: |
BANANA |
Kosilo: |
ŠPARGLJEVA JUHA Z ZAKUHO- jajčni rižek (1a, 3), TELEČJI PARIKAŠ (1a), HIŠNI KRUHOV CMOK (1a, 3), ZELJE V SOLATI, ZELIŠČNI ČAJ |
Sreda DAN BREZ dodanega SLADKORJA |
|
Dopoldanska malica: |
KRUH Z DROŽMI (1a, 1c, 6), SIRNI NAMAZ (7), REZINA KORENJA, ZELIŠČNI ČAJ- planinski |
Sadna košarica: |
HRUŠKA |
Kosilo: |
CVETAČNA JUHA, PEČENE PIŠČANČJE KRAČE , DŽUVEČ RIŽ, PARADIŽNIK V SOLATI |
Četrtek BREZMESNI DAN |
|
Dopoldanska malica: |
MLEČNI RIŽ (7), POSIP IZ MLETIH OREHOV (8c) |
Sadna košarica: |
SLOVENSKO JABOLKO Gala |
Kosilo: |
FIŽOLOVA ENOLONČNICA Z ZAKUHO- bleki (1a, 3, 9), HIŠNO PECIVO S, PROSENO KAŠO IN SUHIMI SLIVAMI (7, 3), VODA |
Petek |
|
Dopoldanska malica: |
ČRN KRUH (1a, 1c), VIKI KREMA (8b, 7), SADNI ČAJ- divja češnja |
Sadna košarica: |
SLOVENSKE JAGODE |
Kosilo: |
GOVEJA JUHA Z REZANCI (1a, 3, 9), PIŠČANČJI MEDALJONI (1a, 3, 7), PRAŽEN KROMPIR, MEŠANA SOLATA (zelena solata in fižol) Z BUČNIM OLJEM |
Snovi ali proizvodi iz njih, ki povzročajo alergije ali preobčutljivosti: 1=žita, ki vsebujejo gluten (a. pšenica, b. rž, c. ječmen, č. oves, d. pira, e. kamut ali njihove križane vrste), 2= raki, 3=jajca, 4= ribe, 5= arašidi (kikiriki), 6=zrnje soje, 7= mleko in mlečni proizvodi (ki vsebujejo laktozo), 8= oreški (a. mandlji, b. lešniki, c. orehi, č. indijski oreščki, d. ameriški orehi, e. brazilski oreščki, f. pistacija, g. makadamija, h. orehi Queensland), 9=listna zelena, 10= gorčično seme, 11= sezamovo seme, 12= žveplov dioksid in sulfidi, 13= volčji bob, 14= mehkužci Vir: Uredba 1169/2011 (EU) Navedbe alergenov v jedilniku ne vključujejo navedb alergenov v sledovih in možnih navzkrižnih kontaminacij. Jedi, ki jih pripravljamo v kuhinji lahko vsebujejo sledi alergenov iz Priloge II Uredbe 1169/2011 (EU). |
Več informacij o alergenih v prehrani dobite pri vodji šolske prehrane ali v šolski kuhinji. |
OPOMBA: V primeru, da ni mogoče zagotoviti ustreznih živil ali ob poteku drugih dejavnosti na šoli, si kuhinja pridržuje pravico do spremembe jedilnika. Zaradi čim bolj ekonomične porabe živil popoldansko malico prilagajamo glede na trenutno situacijo v kuhinji / glede na to, katera živila so v kuhinji na voljo. Vseeno upoštevamo pravilo pestrosti jedilnikov.