JEDILNIK 
od 19. 5. 2025 do 23. 5. 2025

 

Ponedeljek

Dopoldanska malica:    

SEZAMOVA BOMBETA (1a, 11), SADNI PROBIOTIČNI JOGURT- malina, Ego (7)

Sadna košarica:

MELONA

Kosilo:

MILIJONSKA JUHA (1a), PAELLA (riž s piščančjim mesom, klobaso in mešano zelenjavo) , PARADIŽNIKOVA SOLATA Z BALZAMIČNIM KISOM (12), SADNI ČAJ

Torek

DAN BREZ dodanega SLADKORJA

Dopoldanska malica: 

RŽEN KRUH (1b, 1a, 6), HIŠNI SKUTNI NAMAZ Z ZELIŠČI (7), REZINA KUMARE, SADNI ČAJ- gozdni sadeži

Sadna košarica:

BANANA

Kosilo:

GOVEJA JUHA Z REZANCI (1a, 3, 9), PEČEN FILE REPAKA V KORUZNI SRAJČKI (4), PIRE KROMPIR S KORENČKOM (7), MOTOVILEC V SOLATI

Sreda

Dodatno iz EU Šolska shema: JAGODE, KGZ Cerklje

Dopoldanska malica:    

PIRINA ŽEMLJICA (1d, 1a, 1b, 7), KOŠČKI TUNINE (4), REZINA KISLE PAPRIKE, ZELIŠČNI ČAJ- lipa Z MEDOM

Sadna košarica:

JAGODE

Kosilo:

KREMNA ŠPARGLJEVA JUHA (7), SIROVI TORTELINI (1a, 7, 3), PARADIŽNIKOVA OMAKA Z BUČKAMI (1a), SOLATA IZ RDEČE PESE

Četrtek

Dopoldanska malica:    

OVSEN KRUH (1a, 1č, 6), UMEŠANO JAJCE (3, 7), ČEŠNJEV PARADIŽNIK, ZELIŠČNI ČAJ- bezeg

Sadna košarica:

JABOLKO

Kosilo:

GOVNAČ iz eko krompirja in eko zelja S PIŠČANČJO HRENOVKO, HIŠNO PECIVO S KOŠČKI MARELICE (1a, 3, 7)

Petek

EKO DAN            

Dopoldanska malica:

EKO PIRIN ZDROB NA EKO MLEKU (1d, 7)

Sadna košarica:

EKO HRUŠKA

Kosilo:

EKO GOLAŽ (1a), EKO POLENTA, EKO ZELENA SOLATA, EKO JABOLČNI SOK, Vipi

 

Snovi ali proizvodi iz njih, ki povzročajo alergije ali preobčutljivosti: 1=žita, ki vsebujejo gluten (a. pšenica, b. rž, c. ječmen, č. oves, d. pira, e. kamut ali njihove križane vrste), 2= raki, 3=jajca, 4= ribe, 5= arašidi (kikiriki), 6=zrnje soje, 7= mleko in mlečni proizvodi (ki vsebujejo laktozo), 8= oreški (a. mandlji, b. lešniki, c. orehi, č. indijski oreščki, d. ameriški orehi, e. brazilski oreščki, f. pistacija, g. makadamija, h. orehi Queensland), 9=listna zelena, 10= gorčično seme, 11= sezamovo seme, 12= žveplov dioksid in sulfidi, 13= volčji bob, 14= mehkužci                                                                                                     Vir: Uredba 1169/2011 (EU)       

Navedbe alergenov v jedilniku ne vključujejo navedb alergenov v sledovih in možnih navzkrižnih kontaminacij. Jedi, ki jih pripravljamo v kuhinji lahko vsebujejo sledi alergenov iz Priloge II Uredbe 1169/2011 (EU).

 
Več informacij o alergenih v prehrani dobite pri vodji šolske prehrane ali v šolski kuhinji.

OPOMBA: V primeru, da ni mogoče zagotoviti ustreznih živil ali ob poteku drugih dejavnosti na šoli, si kuhinja pridržuje pravico do spremembe jedilnika. Zaradi čim bolj ekonomične porabe živil popoldansko malico prilagajamo glede na trenutno situacijo v kuhinji / glede na to, katera živila so v kuhinji na voljo. Vseeno upoštevamo pravilo pestrosti jedilnikov.

 

Orodna vrstica za dostopnost