petek, 17. 11. 2023, bomo že enajstič obeleževali Dan slovenske hrane. Šole in vrtci ta dan organiziramo Tradicionalni slovenski zajtrk. Na mizah bomo imeli črn kruh, ki ga je zamesila in v svoji peči spekla Andrejka Razinger z Blejske Dobrave. Maslo bo izdelala Katarina Zupan s kmetije Klemenak iz Radovne. Med sta prispevala čebelarja Aleš Gregorc in Lovro Legat. Mleko nam že vsa leta dostavijo Jeričevi iz Spodnjih Gorij. Jabolka pa so dozorela v sadovnjaku kmetije Pr’ Jernejc v Hrašah. 

Letošnji slogan je Kruh za zajtrk-super dan! Vzgojiteljice bodo otrokom prebrale pravljice, ki govorijo o kruhu in čebelah. Pogovarjali se bodo tudi o pomenu rednega zajtrkovanja in izbire lokalnih živil.

Dodajamo publikacijo o že pozabljenih tradicionalnih slovenskih jedeh in lahko se preizkusite v pripravi katere od njih. Pripenjamo tudi predstavitev s predavanja za starše o načinu pridelave in označevanju hrane.

PUBLIKACIJA – RECEPTI Z OKUSI SLOVENIJE

Predavanje za starše, O.Š. Gorje, 13.11.2023

Dostopnost