Vzgojiteljica Tatjana Skumavc je otroke ostalih skupin dvakrat povabila v igralnico Medvedki. Prvič v ponedeljek, ko jim je preko i table sporočila, kako se igrajo otroci v Afriki, na severu pri Eskimih, na Kitajskem in v Sloveniji. Spoznali so, da se po celem svetu otroci, čeprav drugačni, igrajo podobne igre, kot oni. V sredo je bila na vrsti pesem. Tatjana je naučila otroke starejših treh skupin pesmico o prijateljstvu. Da so bili bolje zbrani, so na začetku izvedli nekaj igric Brain Gym-a.

Otroci ostalih skupin so se zbrali v igralnici Piščančki, kjer je vzgojiteljica Klavdija z njimi prepevala pesmico Mi se imamo radi. Ko je bilo konec dejavnosti, so najmlajši otroci še kar sedeli, zato so zapeli še več otroških in narodnih pesmi. Vzdušje v obeh skupinah je bilo umirjeno in prijetno.

V torek sta v Gorjanski dom prišli lutki kužka in muce. Želela sta biti podobna človeku in sta delala vse, kar počnejo ljudje (pometala, brisala tla, se kopala, sušila…) in na koncu ugotovila, da je težko biti človek in, da bosta raje ostala to kar sta – kužek in muca. Prav vsi otroci so igrico z radovednostjo spremljali ter se poistovetili z lutkovnima junakoma.

Otroci so od doma prinesli igračo, ki so jo v starejših skupinah delili s svojimi prijatelji, v mlajših skupinah pa so se igrali večinoma sami z njo.

Ker je teden otroka potekal v znamenju igre in prijateljstva, so na petek otroci obiskali prijatelje iz sosednje skupine, skupaj so prepevali, se igrali igrice in ustvarjali z igračami.

Dostopnost