Danes smo se tudi v Vrtcu v Gorjah pridružili projektu Vseslovensko petje s srci, ki je potekalo že sedmo leto zapored po celi Sloveniji. Namen dogodka je ustvariti »neformalen praznik«, ki nas s prepevanjem slovenskih pesmi poveže v celoto. S tem izkažemo hvaležnost za naš jezik, kulturo in tradicijo, ki so jih naši predniki skrbno čuvali, negovali in ohranili vse do današnjih dni. Naloga naše generacije je, da jo tudi mi ohranimo in prenesemo na mladi rod. 
Prepeva se na dan Zelenega Jurija, ki je starodavni mitološki junak, ki prinaša pomlad, zdravje, srečo in obilje v naše hiše z zeleno vejico. Zato je moto projekta: »Prikličimo si ga sami v hišo, da bomo imeli te vrednote v svojem domu«.
Pomembno je, da na dan dogodka skupaj ob 10. uri zapoje cel zavod.

Tako smo se prav vsi, od najmlajših do najstarejših vrtčevskih otrok zbrali v igralnici v mansardi in skupaj smo preživeli prelepo urico petja. Pričeli smo z našo vrtčevsko himno So lepe rožice, nadaljevali z Reginino Naj ljubezen združi vse ljudi ter narodno Lipa zelenela je. Nadaljevali smo s petjem ljudskih pesmi: Izidor ovčice pasel, Sijaj, sijaj sončece, Na Planincah, Čuk se je oženil, Moj očka ima konjička dva. Vzdušje je bilo tako prijetno, da se kar nismo mogli raziti. Deklica Zara nam je zapela trenutno aktualno pesem Skrito v raju, skupina Mravljice je prepevala o medvedku, ki je v gozdičku našel jagodo, ki ga je okrepčala. Zapeli smo pesmice, ki smo jih ponazorili z gibi – o avtu, o gosenici ter kar nekaj pesmic o prstkih. Zaključili pa smo z Mi se imamo radi.

Imeli smo se zelo lepo in obrazi otrok so bili tako nasmejani, petje vzgojiteljic pa tako ubrano, da smo se odločili, da bomo podobno druženje izpeljali vsak mesec.

Dostopnost