Naši bodoči prvošolci so se od 26. 2.-1. 3. 2024 učili smučarskih veščin na tečaju smučanja na Pokljuki. Vaditelji Športne agencije Sporty so otrokom spet predstavili svet smučanja na igriv način in jim tako omogočili, da so se urili v obvladovanju svojega telesa na smučkah. Zagretih smučarjev ni motilo niti prav nič obetavno vreme. Niso se ustrašili dežnih kapelj, ki so jih spremljale skoraj vsak dan. Nihče ni zbolel in vsako jutro se je z avtobusom, ki ga je vozil prijazni šofer Vinko, proti smučišču Hotela Jelka odpeljala celotna ekipa. V polnosti so izkoristili zaplate snega in vztrajno premagovali strmine ter bili z vsakim spustom spretnejši.

V petek so svoje znanje predstavili staršem, dedkom, babicam in drugim obiskovalcem ter poželi buren aplavz gledalcev. Obiskal jih je tudi gospod župan, Peter Torkar, ki se vsakič prijazno odzove našemu povabilu. Otrokom je podelil medalje ob uspešnem zaključku tečaja in še kupončke, s katerimi se bodo lahko odpravili na pico. Občini Gorje se najlepše zahvaljujemo, ker vsako leto poskrbi, da so naši otroci deležni tečajev drsanja, smučanja in plavanja in v celoti krije stroške izvedbe tečajev.

Vaditelji so zelo pohvalili gibalne spretnosti otrok. Prepričani smo, da je tudi v tej generaciji mnogo bodočih dobrih športnikov, ki bodo ponesli glas o Gorjah v svet. Predvsem pa se trudimo vzgojiti ljubitelje športa, ki ga bodo znali aktivno vključiti v svoj vsakdan, ko bodo odrasli.

Dostopnost