Veseli smo, da je očiščevalna akcija z babicami in dedki uspela. Tudi vreme je držalo z nami. Čiščenje igrišča je bila domena skupin Veverice, Pikapolonice, Medvedki in Mucki.

Odrasli v skupini Piščančki so urejali teraso najmlajših otrok v vrtcu. 

Med časom, ko smo mi urejali igrišče, sta bili dve ekipi na terenu. Otroci iz skupine Čebelice, so pobrali tri vreče smeti v okolici gozdne hišice. Otroci in vzgojiteljici so bili presenečeni, da je bilo v grmovju cel kup vrečk s pasjimi kakci. Ugotovili so, da te kakce niso pustili tam kužki, ampak njihovi lastniki. “To je pa grdo”, so rekli otroci. »To je pa neodgovorno«, sta rekli vzgojiteljici. Otroci iz skupine Miške so med sprehodom po Gorjah prav tako nabrali  tri vreče. Ti dvoletniki so se najprej naučili ločevati dele narave od odpadkov. Prišli so do spoznanja,  da kamenčke, listke in vejice pustijo v naravi. Papir, plastiko in druge stvari, ki se jim reče smeti, pa so dali v vreče in jih na koncu odnesli v kontejner pred vrtcem.

Hišnik Boštjan je pred pričetkom čiščenja pripravil potrebno orodje in ko je akcija stekla, smo bili prej kot v eni uri gotovi. Otroci so pometali, grabili, vozili samokolnice, nosili z vedri, pobirali vejice, kamne in to s tako vnemo, da se je kar kadilo in to dobesedno, ker je bila zemlja presušena in se je prah dvigoval do gležnjev. Stari starši so prav tako pometali, grabili, obrezovali grmičke, prelopatili vrtiček, peskovnik na igrišču in tudi tistega na terasi otrok skupine Piščančki. Nežina babica se je povsem posvetila zeliščnemu vrtičku. Valov dedek je pognojil, prekopal in poravnal vrtiček. Na pomoč je prišel tudi Maxov očka, ki je prekopal mali peskovnik.

Ko je bilo vse opravljeno, so se otroci zahvalili starim staršem s pesmico ter z besedico hvala. otroci so bili nagrajeni s čokoladnim pirhom naši gostje pa so bili povabljeni k pogrnjenim mizam, kjer je zadišalo po praznikih. Nataša je spekla pehtranovo potico in pripravila obložene kruhke, v šolski kuhinji pa so pripravili sladico s čokolado in skuto.

Vzdušje na igrišču je bilo delavno, napolnjeno s čudovito energijo posameznikov, ki so stremeli k istemu cilju – spraviti igrišče v harmonijo. In prav to se je tudi zgodilo. Druženje nas je obogatilo tako otroke, kot odrasle. Odrasli smo bili dober zgled otrokom, otroci pa so nas navduševali s svojo igrivo in naravno aktivnostjo.

CAM08606 IMG_5911 IMG_5914
IMG_5921 IMG_5927 IMG_5912
IMG_5913 IMG_5944 CAM08618

Še enkrat hvala za čudovito druženje!

Otroci in zaposleni vrtca

Dostopnost