To jutro so skozi vrata vrtca vstopale pustne maškare. Po večini se otroci radi oblečejo v kostume, ki jim jih pripravijo starši. Se pa najde kakšen, ki mu prav nič ni do maškaranja. Pri takšnih je potrebno samo malo počakati, da pridejo njihovi prijatelji. Ko je okoli njih ta nenavaden občutek po želji biti enkrat v letu nekdo drug, po navadi Pust naredi svoje. Slednjič se mali nadobudnež le odloči in skoči v pustni kostum. Ker so bile počitnice, je bilo v vrtcu manj otrok. Napolnili smo tri skupine. V vseh je prevladovalo veselo vzdušje. Posamezne maškare so se predstavile skupini in nato je sledilo pustno rajanje. Starejši otroci so lahko prehajali iz skupine v skupino.  Le najmlajši so se držali bolj zase.

Odrasli smo ves čas pogledovali v nebo in na žalost odločili, da zaradi dežja pustnega sprevoda po Gorjah ne bo. Imeli smo namen obiskati občino in zapeti nekaj pesmic na vaškem trgu. Tam so čakali tudi slastni pustni krofi za maškare, ki veselo preganjajo zimo. Pa sta na vrtčevska vrata potrkali miška in Pika Nogavička. Na obloženih pladnjih sta nosili slastne pustne dobrote.

Otroci so bili že malo utrujeni od neumornega rajanja in preganjanja zime, zato je bil ravno pravi čas za počitek in sladko okrepčilo.

Zima že kaže pete, v deželo prihaja pomlad s toplejšim soncem in s tem tudi več zdravja in dobrimi pogoji za obilno rast na vseh področjih – v ljubezni, zadovoljstvu, osebni sreči, medsebojnih stikih, na vrtu, v financah itd…

Hvala občini Gorje za pustno pogostitev!

 

Dostopnost