Spoštovani starši,

glede na to, da se pojavljajo posamezni primeri novo odkritih okužb s COVID-19 na območju Gorenjske in v Sloveniji nasploh, vas ponovno obveščamo, da v skladu s priporočili NIJZ, ki smo jih prejeli, v vrtec sodijo le ZDRAVI OTROCI. V primeru, da pri otroku opazite kakršne koli bolezenske znake, ne le prehladnih, naj otrok ostane doma in se o nadaljnjih korakih posvetujte z izbranim pediatrom. Če bo vaš otrok zbolel v vrtcu (nenadno zvišanje temperature, slabo počutje, druge spremembe) vas bomo o tem obvestili. Ker je prehodna prehladna obolenja težko ločiti od okužbe s COVID-19, moramo vse primere obravnavati enako.

Prosimo vas tudi, da otroke, ki so bili na obisku ali v stiku z osebami, ki prihajajo iz držav, ki niso na seznamu NIJZ navedene kot varne države (v smislu okužb s COVID-19), zadržite v 14 dnevni samoizolaciji. Seznam držav se nenehno posodablja in si ga lahko ogledate na spletni strani NIJZ https://www.nijz.si/sl/dnevne-spremembeobjave-na-spletni-strani ter sledite dnevnim novicam tudi prek medijev.

Le s skupnimi močmi, odgovornim ravnanjem vsakega posameznika in sodelovanjem bomo lahko preprečili povečanje prenosa obolenj in tako zagotovili zdravje vseh nas.

Zahvaljujemo se vam za sodelovanje in vas lepo pozdravljamo.

Meta Šilc, pomočnica ravnateljice

Dostopnost